Megint bajok vannak a felcsúti projekttel

Egy etyeki gazda birtokán is keresztülhaladna a felcsúti kisvasút meghosszabbítása. Ha a tervek megvalósulnak, a házban lakók gyermekei “egy fénysorompón keresztül” tudnak majd játszani menni a kertbe. Egy másik helyi lakónka telkére vasútállomást terveznek. Az etyekiek az ügyészséghez fordultak jogorvoslatért.

2016. február 14., 09:58

Az egyik etyeki tulajdonos a kisvasút-projektért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez (NIF) fordult panasszal. Ott azt a válasz kapta, hogy mivel a kisvasút meghosszabbítása kiemelt projekt, ennek részeként kisajátíthatók a beruházás útjában lévő otthonok – tudósított az RTL Klub. Igaz , a vonatozó jogszabályok szerint először kártalanítást ajánlanának fel a tulajdonosknak, ha ezt nem fogadják el akkor jöhet a kisajátítás.

Egy másik etyeki gazda telkén a tervek szerint vasútállomás is épülhet. Érdeklődésére a NIF-nél először azt mondták neki: nem láthatja a terveket, mert az ő ingatlanja nem érintett a kisvasút -beruházásban. Ekkor azonban az iratdossziéból véletlenül a földre hulló dokumentumon a gazda meglátta a saját telkének a helyrajzi számát is a terveken.

100 etyeki tulajdonos most feljelentést tett az ügyéségen az ügy miatt. Az RTL Klub megkereste a helyi polgármesteri hivatalt: azta válazt kapták, hogy egyelőre azért nem szerveztek lakossági fórumot a témában, mert hivatalos megkeresést nem kaptak az államtól, csak egy előtanulmányt láttak.

A felcsúttól Bicskén át Etyekre vezető, hozzávetőleg 9 milliárd forintba kerülő vasútvonal nagyobb részt uniós forrásból valósulna meg.

(Forrás. RTL Klub)

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.