Még nem kell börtönbe vonulnia Geréb Ágnesnek

2018. március 5., 16:24

Szerző:

Geréb Ágnesnek mégsem kell március 6-án börtönbe vonulnia – jelentette be a szülésznő sajtósa. Az Indexen jelent meg a közlemény, amely szerint az Igazságügyi Minisztérium a büntetés végrehajtásának elhalasztásáról határozott a köztársaság elnök döntéséig a szülésznő kegyelmi kérvényének az ügyében. Az Áder Jánosnak írt levelében Geréb Ágnes ugyanis kérvényezte, hogy a kérelme elbírálásáig ne kelljen börtönbe vonulnia. Ennek adott most helyt a minisztérium.

Mint ismert, a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen két év szabadságvesztésre ítélte és tíz évre eltiltotta hivatásától Geréb Ágnest két tragikus kimenetelű otthonszülési eset ügyében. Egy 2003-as ikerszületésnél a második kisbaba világrajövetelekor komplikációk léptek fel, s a baba néhány percig oxigénhiányos állapotba került. Ez vezetett a születése során szerzett maradandó fogyatékosságához. A második eset 2007-ben történt, akkor a baba a szülőcsatornába érve az édesanya medencecsontjában elakadt, kiszabadítására Geréb Ágnes speciális műfogásokat alkalmazott, sikertelenül, az újszülött életét vesztette.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.