Máris elítélték azt a férfit, aki pár napja megtámadta a tajti plébánost, huszonnégy éve pedig megölt egy papot a társával

2019. május 23., 13:31

Szerző:

Hat év fegyházra és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a büntetett előéletű férfit, aki néhány napja megtámadta a táti plébánost.

Mint azt tegnap a Kemma nyomán a 168 Óra is megírta, P. Lászlónak az 1995-ben történt törökbálinti gyilkossághoz is köze volt. Akkor a 79 éves Pelsőczy Ferenc atyával végzett B. Ervin nevű társával, akivel egymásra mutogattak, de végül mindkettőjüket elítélték.

Az 1995-ös emberölés előtt néhány nappal ráadásul egy szintén idős embert is halálra kínoztak.

A rendőrök hétfőn vették őrizetbe P. Lászlót, aki szombat délelőtt a Nyergesújfaluhoz közel eső Tát plébániájára csöngetett be. Először nem ment be, hanem pénzt kért ételre a plébánostól, majd miután megkapta, elment. Egy óra múlva azonban visszatért, bement, újra ételt kért, amit a plébános oda is adott neki, de a férfi pénzt is akart. A pap megijedt és további összeget adott neki.

P. Lászlónak ez sem volt elég, kutakodni kezdett, és amikor a plébános elmenekült, utánament, majd az udvaron dulakodtak. A megtámadott pap kiszabadult, és amikor segítségért kiáltott, a támadója elmenekült.