Már postásból sincs elég, egyben kapták meg két hét alatt összegyűlt leveleiket a győrújfaluiak

2018. május 11., 16:49

Szerző:

„A postahivatalban egyben kapták meg az előző egy-két hétben érkezett leveleiket a napokban a győrújfaluiak, mert állítólag nem volt kézbesítő, aki házhoz vigye. A posta a régióban dolgozókat toboroz, ám így is sok helyen akadnak ideiglenes gondok felmondások, betegségek miatt” – írta a Kisalföld, amely az alábbi választ kapta a kérdéseire az ügyben:

„A Magyar Posta - több más vállalathoz hasonlóan – a nyugat-magyarországi megyékben munkaerő-problémákkal küzd. Sajnos, néhány hete Győrújfalu postán is hiányzik az egyik kézbesítő.

A létszámhiányt toborzással és célzott hirdetésekkel próbáljuk megoldani, ennek ellenére eddig nem sikerült munkavállalót találnunk.

A létszám feltöltéséig a kézbesítést helyettesítéssel oldja meg a posta, azonban az elmúlt 4 napban a postavezető is megbetegedett, s az ő helyettesítését is meg kellett oldani. Így fordulhatott elő, hogy a postai dolgozók minden erőfeszítése ellenére sajnálatosan a postán maradt vissza lejárt kézbesítési határidejű küldemény, kezelői munkahiba miatt. A konkrét eset ebben a rövid időszakban fordult elő.

A lakossági jelzést követően a Magyar Posta soron kívül intézkedett, a kézbesítésre érkezett küldeményeket május 9-én, szerdán maradéktalanul kézbesítettük.

Az észrevételt, mely a kezelési hiányosságokra felhívta a figyelmet, köszönjük, a kézbesítendő levelek miatt a lakosoknak nem kell felkeresniük a győrújfalui postát." – idézi a lap.

Ennél azonban jóval nagyobb baj, hogy valószínűleg 2018 kora nyarán a kiváló magyar szamócát sem sikerül mind leszedni, mert az idénymunkások is inkább Ausztriába mennek.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.