Magyar Péter elárulta, hogy a testőrének van-e éles lőfegyvere

Magyar Péter megfogadta több biztonsági szakember tanácsát és egy tapasztalt testőrt vett maga mellé.

2024. március 25., 14:35

Szerző:

Magyar Pétert az utóbbi napokban egy kisportolt, feltűnően termetes férfi kíséri és a Diákhitel Központ volt vezetője nem is titkolja, hogy a  férfi a testőreként ügyel a biztonságára – írta a Blikk. „Elfogadva több biztonsági szakember ismételt tanácsát és a családom kérését, tekintettel az egyre sűrűsödő fenyegetésekre, a mai naptól elfogadom a felajánlott 24 órás személyi védelmet a saját és hozzám közel állók biztonsága érdekében” – írta egy héttel ezelőtt a Facebookon Magyar Péter. Azóta azt is bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza a Schadl-ügyben Rogán Antalra nézve terhelő hangfelvételeket, erre ígérete szerint holnap reggel kerül sor. Állítása szerint felesége beszélgetéseit rögzítette, és ezt fogja bizonyítékként az ügyészség elé tárni kedden. 

 

A bulvárlap szeretett volna egyéb részleteket is megtudni a testőrről, például azt, hogy mennyire bízik meg benne Magyar Péter, valóban képes-e megvédeni és van-e fegyvere egy esetleges támadás elhárításához.

Magyar Péter testőre fegyvertelen, de jól képzett

„A testőrömnek nincs fegyvere. Ám elmondható, hogy profi kiképzés kapott, mégpedig a rendőrség különleges egységénél” – válaszolta Magyar Péter, aki azt is elárulta, hogy a testőrnek ár nincs köze a fegyveres testülethez.

„Egy privát biztonsági cég által felajánlott profi személyvédelmi szakemberről van szó" – hangsúlyozta a pártalapítást célul kitűző Magyar, miután túlesett az első ügyészségi kihallgatáson. A lap arra is rákérdezett, hogy milyen fenyegetéseket kapott, szükségét látja-e annak, hogy programjait szelektálja, esetleg kevesebbet mozogjon a nyílt utcán.

„Egyelőre mozgásomat érintő korlátozásról nem döntöttünk. Ami a fenyegetéseket illeti, volt ami telefonban hangzott el, érkeztek írásos üzenetek és kommentek is. Elmondhatom, hogy szemtől szembe csak pozitív, támogató visszajelzést kaptam eddig, bármerre jártam eddig az országban Tunyogmatolcstól, Zalaegerszegig" – szögezte le Magyar.

A szakértő szerint komoly közelharcismeretekkel rendelkezhet

A Blikk megkérdezett egy személyvédelemmel foglalkozó vezető szakembert, milyen létszámú védelmi csapat nyújthatna teljes biztonságot egy megfenyegetett személynek. A testőrről képet is közölt a Blikk.

„Ha valakik igazán komolyan gondolkodnak egy támadásban, akkor tíz ember is nehezen tudja megvédeni a kiszemelt személyt. Ám ahhoz, hogy a spontán akciókat, provokátorokat visszatartsák, ahhoz elegendő egy-két jól kiképzett testőr" – mondta a Blikknek Iványi Gábor, a Security Expert kft tulajdonosa.

Magyar Péter testőre a rendőrség különleges egységénél szerezte tapasztalatait, erre a szakértő azt mondta: „Egész biztos, hogy azok az emberek, akik ott szolgáltak, komoly közelharc-, önvédelmi és fegyverhasználati ismeretekkel rendelkeznek. Akik ilyen jellegű személyvédelmi feladatokat látnak el, azoknak mindig mérlegelniük kell a fenyegetettség mértékét és formáját. Nem feltétlenül kell a védett személy mozgását, programjait korlátozni, ám a helyzetet értékelve dönthetnek úgy, hogy a szükséges testőrök létszámát megemelik" – mondta a szakember.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.