M. Richárd azt állítja, a párjának akarta küldeni a halálos balesetnél készült videót, hogy megmutassa, milyen szép autót vett neki

2019. szeptember 19., 14:19

Szerző:

M. Richárd a párjának akarta küldeni azt a videót, amelyet a Dózsa György úti baleset idején készített - írja a 24.hu. Mint azt délelőtt mi is megírtuk, a halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolt férfi tárgyalásán egy olyan videót vetítettek le, amin a kecskeméti maffiaper volt vádlottja éppen mobiltelefonozik, majd megtörténik a két halálos áldozattal járó baleset.

Nem mindegy azonban, hogy a telefon M. Richárd kezében volt-e vagy sem. A 24.hu megkérdezte erről a vádlottat, aki azt mondta, nem a kezébe fogta a mobilt, hanem a pohártartóban volt, de erről is lesz majd műszaki szakvélemény.

M. Richárd a tárgyalóteremben azt állította, azért nem adták be a felvételt a bizonyítási eljárás során, mert a tartalma miatt nem tartozik senki másra és nem tartotta relevánsnak az ügyben.

– Nem arról szólt ez a felvétel, hogy az egómat villogtatva bármilyen videó legyen magamról, az arcomról. A páromnak szerettem volna elküldeni, hogy lássa, milyen autót kap ajándékba

– mondta. A vád szerint 2017 májusában M. Richárd egy német rendszámú, Mercedes típusú gépkocsival óránkénti 135-140 kilométeres sebességgel haladt a budapesti Dózsa György úton, amikor összeütközött egy szabálytalanul elé kanyarodó személyautóval. Utóbbi autó egyik utasa a helyszínen, egy másik még aznap a kórházban meghalt, a kocsi vezetője - a per harmadrendű vádlottja - pedig életveszélyesen megsérült. Könnyebben megsérült több járókelő és M. Richárd is.

Az ügyben három ember ellen indult büntetőper halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt.