Az összes felhalmozott ételt ellopták Aranka házából, egy zacskó tésztát se hagytak a tolvajok a szerencsétlen asszonynak

2020. április 3., 19:18

Szerző:

Kirámolták az étellel megrakott hűtőládámat is! – panaszolta a Ripostnak a Hevesi megyei Átányban élő, 52 éves Szántai Kis Csabáné Aranka.

„Hihetetlen! Elmentem dolgozni, és amikor délután hazaértem, láttam, hogy kirámolták a lakást! Először fel se tűnt, hogy valaki járt itt, minden úgy volt, ahogy hagytam" – mesélte.

Gyorsan körberohant a házon, és amikor a konyhába ért, megdöbbent: minden élelmiszerét elvitték.

 

Aranka a járvány miatt feltöltötte a készleteit, de hiába, mert az utolsó zacskó tésztáig mindent ellloptak.

„Ráadásul a fagyasztómat is kipakolták, ami tele volt hússal. Utólag összeszámoltam, 70 ezer forintnyi élelmiszert vittek el!” – kesergett.

Mint kiderült, a betörők a kiskapun át jöttek, feltörték a lakatot és észrevétlenül beosontak. Az asszony most azon gondolkodik, hogy érdemes-e újra feltöltenie a készleteit.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.