Lemondott Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház éléről

A színházban, előadás közben történt pénteki baleset miatt lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója.

2023. november 13., 11:00

Szerző:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert – közölte a teátrum a Magyar Nemzettel.

A döntést nagyjából akkor jelentették be a sajtóban, amikor a Nemzeti Színházban éppen társulati ülés zajlott a múlt héten bekövetkezett baleset miatt.

Mint azt korábban megírtukbaleset miatt félbeszakadt a Nemzeti Színházban a pénteki Rómeó és Júlia előadás. A Semmelweis Egyetem kommunikációs igazagtósága hétfő reggel közleményt adott ki a balesettel kapcsolatban, mely szerint végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót, akiket még aznap megműtöttek.  A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát – fogalmaz a közlemény.

A Rómeó és Júlia-előadás délután háromkor kezdődött a Nemzeti Színházban, a két címszerepét Herczegh Péter, illetve Szász Júlia játszotta. A nézők nem láthatták a balesetet, mert a színfalak mögött történt. 

 Vidnyánszky Attila Fotó: Nemzeti Színház

A beregszászi születésű Vidnyánszky Attilát életrajzi adatai szerint 2012. december 17-én nevezték ki a Nemzeti Színház igazgatójává 2013. július 1-jei hatállyal. 2018-ban újabb ötéves, 2023-ig tartó megbízatást kapott, majd 2023-ban újabb öt évre meghosszabbították, így 2028-ig maradt volna az intézmény igazgatója. Utódjáról még nincs hír.

 

(Kép forrása: Pexels)