Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész a kutyáját brutálisan kivégző balotaszállási nőre

2019. október 15., 10:26

Szerző:

Állatkínzás miatt vádat emeltek az ellen a 68 éves balotaszállási nő ellen, aki még augusztusban a kocsija mögé kötötte a komondorát, és addig vonszolta, amíg az állat iszonyú kínok között ki nem múlt – derül ki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A nő 20-30 kilométer per órás sebességgel hajtott. Egy idő után a kutya már nem tudott tovább futni, először bukdácsolni kezdett, aztán a bal oldalára dőlt. Így és még több száz méteren át vonszolták, amíg egy férfi meg nem állította a kocsit, hogy felelősségre vonja a nőt. A kutya ekkor még élt, oldalán fekve zihált, mancsai vérbe borultak, a teste tele volt horzsolásokkal. Hátrahagyva, az út szélén múlt ki, amikor a nő eloldotta, hogy a kocsijával elmenjen vízért.

A kutyát összesen 2,7 kilométeren át vonszolták az úton csak azért, mert megszökött egy vihar elől.

A nőt a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja. Emiatt három év szabadságvesztésre ítélhetik, az ügyész letöltendőt és közügyektől eltiltást kért rá.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.