Szentesen erővel fojtotta el a fideszes belharcokat Kubatov Gábor, miután a párt nem helyi jelölteket indít a városban

2019. augusztus 26., 19:50

Szerző:

Nagyon szeretné bevenni az egyik kisvárosi ellenzéki bástyát, Szentest is a Fidesz, aminek érdekében a párt országos központja még a helyi tagjaikat is kizárta a pártból, csak hogy ők tudjanak szerintük megfelelő jelöltet állítani – lényegében ez derül ki Kubatov Gábor pártigazgató közleményéből.

Két jelöltet ejtőernyőztetett a párt Szentesre: egyikük a kormánypárti UFÓ-hívő "biztonságpolitikai szakértő" Georg Spöttle, a másik pedig Gémesi László, aki a szomszédos Szegvár polgármestere. A párt végül úgy csinált helyet számukra, hogy két helyi politikusukat kizárta a pártból – miután maguktól nem fogadták el, hogy más induljon.

A várost 1994 óta irányítja az MSZP-s Szirbik Imre, aki idén visszavonul, ez nyitott lehetőséget a Fidesz számára. Érdekesség, hogy a párt ebben a városban egy egyesületet, a Szentesi Polgári Szövetség Egyesületet hozott létre, ez jelöli az egyébként fideszes képviselőként dolgozó Antal Balázs Tibort a polgármesteri posztért. A kormánypárt Szentesen az országos alatti támogatottságú, a kampányra egyetlen fideszes logót vagy színt sem használnak majd, csak az egyesületét.

A közelmúltban több városban is felszínre törtek igen komoly kormánypárti belharcok: Szombathelyen az egykori alpolgármester indul a fideszes jelölt mellett a polgármesteri posztért, Szécsényben pedig a KDNP és a Fidesz között robbant ki olyan konfliktus, hogy a jelenlegi képviselők közül többen kiléptek a pártjukból.

 

via 444