KSH: csaknem 30 ezerrel több munkanélkülit regisztráltak

A munkanélküliek száma 2023 novemberében 207 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt – közölte a központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

2024. január 5., 08:46

Szerző:

A 2023. szeptember-novemberi időszakban a 15-74 éves munkanélküliek száma 29 ezer fővel, 212 ezer főre, míg a munkanélküliségi ráta 0,5 százalékponttal, 4,3 százalékra nőtt az egy évvel korábbihoz képest.

A férfiak körében a munkanélküliek száma 113 ezer fő volt, munkanélküliségi rátájuk 0,6 százalékponttal, 4,3 százalékra emelkedett. A nőknél a munkanélküliek száma 99 ezer fő volt, munkanélküliségi rátájuk 0,5 százalékponttal, 4,2 százalékra növekedett – írta a KSH.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Dudar SZILARD / MERCEDES-BENZ / AFP)

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.