Közpénzből fejlesztheti a szállodáit Mészáros Lőrinc

2016. október 13. 14:35

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó hotelek fejlesztése miatt született az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank (MFB) hitelprogramja – írja a Magyar Nemzet szakmai szállodaipari forrásokra hivatkozva.

A Magyar Nemzet szállodaipart belülről jól ismerő, névtelenséget kérő forrásai szerint nem nehéz kitalálni, hogy az ágazatban szokatlanul magas, 44 milliárdos keretösszegű programmal Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert szeretnék helyzetbe hozni közpénzből.

A közép-magyarországi régión kívül bejegyzett vendéglátóhelyek, szállodák és egyéb turisztikai fejlesztéseket tervező vállalkozások 1–600 millió forintig juthatnak kamatmentes hitelhez.

Az MFB kizárólagos állami tulajdonban van, a fejlesztésekre fordított összeg közpénz.

 

meszaros-lorinc

Az elmúlt időszakban Mészáros Lőrinc a szállodaiparban is mozgolódik. A Napi.hu augusztusban írta meg, hogy Mészáros megvette a balatonalmádi Ramada Hotel and Resort szállodát. Az Alcsúti Szálloda Projekt Kft. végzi az egykori alcsúti Habsburg-kastély felújítását. Továbbá folynak az egyeztetések a Hunguest-lánc átvételéről is, amely tizenkilenc hotelt érint.

A lap emlékeztetett Orbán Ráhel – egyelőre nem tisztázott – szerepére a hazai idegenforgalomban. A miniszterelnök lánya ismeretlen okból jelen volt azon a tavalyi zártkörű háttérbeszélgetésen, amelyen Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke „a fontos piaci szereplőket” tájékoztatta a kormány turisztikai elképzeléseiről. Szakmai információk szerint a kormányfő lánya vagy a családjához köthető cég lehet a befutó az egerszalóki Saliris Hotel megvásárlásánál is.