A közösségi médiában keringett a videó, amelyen megvernek egy kiskorút Budapesten

2019. augusztus 14., 19:07

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján 2019. augusztus 10-én kényszerítés bűntett gyanúja miatt indított nyomozást azzal a közösségi médiában megjelent felvétellel kapcsolatban, amelyen egy fiatalkorú fiú, egy másik kiskorú fiút bántalmaz - olvasható a police.hu-n.

A kényszerítés bűntett gyanúja miatt elrendelt nyomozásban a rendőrök azonosították a bűncselekményt elkövető három fiatalkorút, és közülük kettőt, egy 15 és egy 14 éves fiút kényszerítés bűntett és könnyű testi sértés vétség miatt, harmadik társukat, egy szintén 15 éves fiút kényszerítés bűntett miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A három fiatalkorú fiú közül kettő a bűncselekményt elismerte, és tettüket megbánta. Mindhárom gyanúsított szabadlábon védekezik.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.