Meghalt egy koronavírusos beteg, és 11 újabb fertőzöttet regisztráltak az országban

2020. augusztus 5. 11:09 - szerző: 168 Óra - forrás: MTI

Újabb 11 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4564 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős krónikus beteg, így az elhunytak száma 599 főre emelkedett – számolt be róla a kormányzati tájékoztató oldal.

3431-en már meggyógyultak, az aktív fertőzöttek száma 534 fő. Az aktív fertőzöttek 35 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 44 százaléka budapesti.

Fotó: koronavirus.gov.hu

 

Kórházban 72 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Emlékeztettek arra, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma emelkedett, jelenleg 6858 embernél van érvényben. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor azt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.