Kitiltották a Parlamentből az Echo TV munkatársát, aki titokban fényképezte az ellenzéki képviselőket a menzán

2019. január 18., 12:13

Szerző:

Kitiltották az Echo TV munkatársát az Országházból és az Országgyűlési Irodaházból, mert belépési engedély nélkül titokban készített felvételeket a menzán ebédelő képviselőkről. Az ügyről Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő Facebook-oldalán számolt be.

Nemrég kiderült, hogy a Gundel nyerte el a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését, ahol a munkatársak a városligeti étterem árainak töredékéért lakhatnak jól. A kormánypárti sajtó ezután sorra jelentette meg azokat az anyagokat, amelyek arról szóltak, hogy az ellenzéki képviselők viszont a parlamenti menzán ebédelnek olcsón. Az Echo TV-s Bohár Dániel és stábja titokban Ujhelyiről készített felvételeket, ahogy a képviselő a menzán a sorban állt. Mindazok után, hogy a képviselő hozzájuk fordulva köszöntötte őket, kezet fogott velük, majd amikor háttat fordított a stábnak, titokban lefotózták. A felvételek több kormánypárti médiumban megjelentek, úgy állítva be Ujhelyit, mintha lebukott volna.

Ezután Ujhelyi közösségi oldalán élőben közvetítette, ahogy telefonon számon kéri Bohárt, kifogásolva akciójukat.

Bohár azt felelte, hogy ilyen a közbeszéd színvonala, a politika egy érzékeny terület, és nem ők kezdték, hanem az ellenzék a menzaügy körüli felhajtást.

Ujhelyi szerint a telefonbeszélgetésben Bohár előbb tagadta, majd beismerte a képkészítést, és nem újságíróként, hanem a kormányoldal képviselőjeként beszélt.

 

Ujhelyi ma szintén Facebookon jelentette be, hogy az Országgyűlés sajtófőnöke kitiltotta az Echo TV egyik munkatársát az ülésszak végéig. A csatorna ugyanis elismerte, hogy egyik munkatársuk készítette a felvételeket, aki január 14-ig biztosan nem kapott belépési engedélyt az Országgyűlés Sajtóirodájától, mert korábbi szabályszegése miatt ki volt tiltva.

A kitiltott munkatárs nevét Ujhelyi kitakarta.

 

UPDATE

Cikkünk korábbi változatában Ujhelyi Facebook-posztja alapján azt sugalltuk, hogy Bohár az, akit kitiltottak az Országházból és a képviselői irodaházból, de ezt az Echo TV riportere egy délutáni Facebook-posztban cáfolta. Később kiderült, hogy a két épületbe a csatorna operatőre nem mehet be ezután.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.