Kinyírlak! - Újabb részletek a Gyárfás Tamás és az elítélt olajos bűnöző, Portik Tamás közti beszélgetések felvételeiből

2019. február 4., 19:20

Szerző:

Újabb részleteket hozott nyilvánosságra az Index az Aranykéz utcai robbantás elrendelése és Fenyő János vállalkozó meggyilkolása miatt elítélt, egykor az olajozással meggazdagodott Portik Tamás, valamint a Fenyő-ügyben felbujtóként szintén meggyanúsított Gyárfás Tamás, egykori riporter és médiavállalkozó közti beszélgetések hangfelvételeiből. A Gyárfásról és más személyekről is készült felvételeket, amelyeket a Farkasréti temetőben elrejtve találtak meg, Portik készítette, hogy később felhasználhassa őket.

A hangfelvételek tanúsága szerint Portik egy idő után elárulta Gyárfásnak, hogy a nála lévő diktafonnal rögzíti a beszélgetéseiket. A felvételek információtartalmát így nem csak az csökkenti, hogy csak részleteket tartalmaznak a beszélgetésekből, továbbá rendkívül gyenge minőségűek, sokszor nem is lehet hallani a két fél mondandóját, hanem az is, hogy lényegében rébuszokban beszélnek, és többször utalnak arra, hogy korábban mutogatással döntöttek dolgokról. Például arról, hogy mi legyen Fenyő János sorsa, ami a rendőrség gyanúja szerint akár a gyilkosságra való felbujtást is jelenthette.

A beszélgetésekből kitűnik, hogy bár a két férfi jó viszonyban volt, és kölcsönösen számítottak a másik segítségére, például kapcsolataik megmozgatásában, a viszonyuk egy idő után megromlott. Az egyik beszélgetés során úgy tűnik, mintha Gyárfás azt gondolná, hogy Portik megzsarolta őt.

  • Gyárfás: És így van egy patthelyzet, valamelyikünk ebbe belebukik. Neked már rosszabb nem lehet, nekem igen.
  • Portik: Így igaz! Eljutottam oda, hogy nincs mit vesztenem!
  • Gyárfás: Hát ez egy zsarolás legalább!
  • Portik: Én zsarollak téged?
  • Gyárfás: Hát ezzel, hogy itt hívsz... ez zsarolás, hogy én be vagyok szorítva, mert neked már mindegy.
  • Portik: Akkor jól van, akkor jó! Akkor én felvállalom, hogy megzsaroltalak téged, mert én azt gondolom, hogy te engem folyamatosan nyomorítasz én ennyire, ennyire nem hagytad a lehetőséget.
  • Gyárfás: Mondd meg a lehetőséget most!
  • Portik: Már ezen túlléptünk Tamás!

Egy másik beszélgetésből pedig úgy tűnik, mintha Gyárfás szorongatná meg Portikot, aki emiatt dühbe gurul és megfenyegeti a riporter-vállalkozót. Portik azt sejtette ugyanis, hogy Gyárfás intézte el a bűnöző egyik éttermének adóhivatali ellenőrzését.

  • Gyárfás: Honnan veszed, hogy én veled ujjat akarok húzni, baszd meg? Hát én meg vagyok őrülve?! (...) De minek? Mit tudok csinálni azon kívül, hogy bemegyek a rendőrségre, és megmondom a rendőröknek, hogy te voltál az, aki ott azt csinálta. És akkor kezdődik a játék.
  • Portik: Hát akkor te...kinyírlak! Kinyírlak! Én el fogok kezdeni arról akkor beszélgetni, amiről egyértelmű, hogy csak te tudhatsz ilyet.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.