Kilakoltatják Bíró Icát, tüntetők lepték el a házát

Bár az egykori modell bejelentette, hogy elfogadták perújítási kérelmét, a végrehajtók folytatják a kilakoltatást. Megjelent egy pap is a helyszínen. Időközben véget ért a kilakoltatása, délután viszont másik budai lakásából is kiteszik.

2019. május 3., 12:31

Szerző:

Ma reggel elkezdődött Bíró Ica kilakoltatása, reggel hét óra óta pakolják teherautóra ingóságait, jogerős ítélet alapján mindkét ingatlanát el kell hagynia. Kilenc órára megérkeztek a végrehajtók, később viszont vagy 100 ember érkezett, akik az egykori modell és életmód-szakértő mellett tüntetnek, és már a házba is bejutottak – írta a Blikk.

Bíró Ica a kilakoltatás közben kapta meg az üzenetet, hogy elfogadták perújítási kérelmét, júniusra tűzték ki a tárgyalást. Ezt hangosbemondón jelentette be a tömegnek. A végrehajtást addig felfüggesztik.

Ennek ellenére a végrehajtók folytatták a kilakoltatást, délelőtt 20 készenléti rendőr jelent meg Bíró Ica házánál, hogy biztosítsák a munkájukat, Bíró Ica ugyanis magára zárta az ajtót, a végrehajtókat nem engedte be. Lakatost hívtak a helyszínre, aki feltörte a zárat. A tüntetők ezután beözönlöttek az udvarra, ahonnan a rendőrök elkezdték őket egyesével kivinni.

Egy pap is megjelent a helyszínen, aki arra szólította fel a tüntetőket, hogy imádkozzanak együtt a kilakoltatások ellen, valamint követeli, hogy nyilvánítsák imaháznak az ingatlant.

Kora délutánra véget ért a kilakoltatás, a házból minden ingóságot elvittek a végrehajtók, Bíró Ica már vissza sem mehet. A tömeg közben átvonult a volt modell másik budai lakásához, ahol délután kettőkor kezdődik a kilakoltatás.

Bíró Ica azt állítja, hogy hitelszerződése érvénytelen, a végrehajtó pedig súlyos visszaéléseket követett el a lakása elárverezésekor. Tíz éve vett fel svájci frank alapú hitelt, amelynek a XII. kerületi háza volt a fedezete. Az árfolyam-emelkedés miatt viszont törlesztőrészlete majdnem a háromszorosára nőtt, amit egy ideig fizetett, de hat éve már nem tudta azt kitermelni. Az eddigi 8 milliós perköltséget is ki kell fizetnie.

Novemberben hatályba lépett a téli kilakoltatási moratórium, amely április végén lejárt.

Az életmód-szakértő tavaly szeptemberben rövid interjút adott portálunknak, amikor a devizahitelesek mellett tüntetett.