Kihangosítva biztatják szavazásra a híveket Áder János kedvenc templomában, zeng tőle az utca - Videó

2019. május 26., 16:08

Szerző:

A Pasaréti téri templomban hónapok óta kihangosítják a misét, így a vasárnapi istentiszteleten az épület szomszédjában is bárki hallhatta, hogy Kálmán Peregrin plébános arra kérte híveit, katolikus erkölcsük szerint szavazzanak, és ne támogassanak olyan pártot, amely nem támogatja a gyermeknevelés szabadságát - írta az Index. Áder János köztársasági elnök és felesége is részt vett a misén, rendszeresen látogatják ezt a templomot. A mise után rögtön el is mentek szavazni. 

A választásokkal kapcsolatban ajánljuk figyelmetekbe a Hittani Kongregáció dokumentumát, amely szerint, mivel szavazatunkkal is az evangéliumot hirdetjük, politikai szimpátiánkat meg kell előznie katolikus elköteleződésünknek - mondta a két éve lovagkereszttel kitüntetett Kálmán Peregrin a misén.

Hozzátette, a hívek semmiképpen sem támogathatnának olyan pártot, amely

  • népszerűsíti az abortuszt és az eutanáziát;
  • egyenlő rangra akarja emelni a különböző együttélési formákat, és nem támogatja a család klasszikus intézményének megőrzését, valamint a gyermeknevelés szabadságát;
  • elősegíti a modern rabszolgaság, drogfüggőség kialakulását, és nem biztosítja a vallásszabadságot, valamint a gazdasági fejlődés jogát.

A 2019-es magyarországi EP-választásról szóló hírösszefoglalónkat ide kattintva olvashatják el.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.