Orbán kötélbarátja 78 milliárdért megépíti, hogy a kormány az FTC-nek ajándékozhassa a népligeti kézicsarnokot

2020. július 30., 12:57

Szerző:

A Ferencváros tulajdonába adja a Népligetben épülő kézilabdacsarnokot a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A húszezer fő befogadására alkalmas létesítmény a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság fő helyszíne lesz.

Európa legnagyobb kézilabda-arénáját a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István építi, jelen állás szerint 78 milliárd forintért. 

A csarnokról – amely a kontinens legnagyobb kézilabda-arénája lesz – a magyar sportági szövetség elnöke, Kocsis Máté osztott meg látványterveket.

Eszeint így nézne ki:

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

A IX. kerület főépítésze, Szűcs Balázs az RTL Hiradójának azt mondta: a látványtervek nem hasonlítanak arra, amit egy éve mutattak neki.

A Híradó megkérdezte a kormányt, mi garantálja, hogy a jövőre elkészülő csarnok úgy néz majd ki, ahogyan a látványtervek mutatják. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt válaszolta, hogy a bemutatott látványtervek megegyeznek a valósággal. 

Csak ne emlékeznénk oly élénken az eredeti látványtervekre egyáltalán nem hasonlító formában felépült Duna Arénára. Fürjes, a kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős akkori kormánybiztos elismerte, hogy blöfföltek az előre bemutatott tervekkel.

(A hvg.hu nyomán)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.