Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Orbán kötélbarátja 78 milliárdért megépíti, hogy a kormány az FTC-nek ajándékozhassa a népligeti kézicsarnokot

2020. július 30. 12:57 - szerző: 168 Óra - forrás: HVG.hu

A Ferencváros tulajdonába adja a Népligetben épülő kézilabdacsarnokot a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A húszezer fő befogadására alkalmas létesítmény a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokság fő helyszíne lesz.

Európa legnagyobb kézilabda-arénáját a miniszterelnök kötélbarátja, Garancsi István építi, jelen állás szerint 78 milliárd forintért. 

A csarnokról – amely a kontinens legnagyobb kézilabda-arénája lesz – a magyar sportági szövetség elnöke, Kocsis Máté osztott meg látványterveket.

Eszeint így nézne ki:

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

A IX. kerület főépítésze, Szűcs Balázs az RTL Hiradójának azt mondta: a látványtervek nem hasonlítanak arra, amit egy éve mutattak neki.

A Híradó megkérdezte a kormányt, mi garantálja, hogy a jövőre elkészülő csarnok úgy néz majd ki, ahogyan a látványtervek mutatják. Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár azt válaszolta, hogy a bemutatott látványtervek megegyeznek a valósággal. 

Csak ne emlékeznénk oly élénken az eredeti látványtervekre egyáltalán nem hasonlító formában felépült Duna Arénára. Fürjes, a kiemelt budapesti fejlesztésekért felelős akkori kormánybiztos elismerte, hogy blöfföltek az előre bemutatott tervekkel.

(A hvg.hu nyomán)