Százmilliós közpénzzel kitömött, ceglédi másodosztályú kézilabdacsapat edzőjének és elnökének is Jaguart béreltek

2019. október 11., 08:58

Szerző:

A ceglédi férfi kézilabdacsapat az előző évadban az első osztályban szerepelt, de idén kiesett, most az NB1/B Keleti csoportjában a harmadik helyen állnak. Ennek ellenére szép juttatás jár a vezetőségnek – derül ki a 24.hu cikkéből.

Nagy Károly, a másodosztályú kézilabdaklub edzője egy fekete Jaguar X760 XE márkájú autót vezet. Van egy másik, ugyanilyen, de fehér színű autó is a városban, azt a Ceglédi Kézilabda Klub Sport Egyesület elnöke, Kis Róbert használja. Kis 2018 közepén lett a klub elnöke, ahogyan a 24.hu-nak írta, a posztra való felkérést elfogadta „annak ellenére, hogy az előző vezetőség közel 300 000 000 forint adósságot halmozott fel az évek alatt”.

A kormány 2018 végén majdnem 220 millió forinttal támogatta meg a klubot, hogy kifizethesse adóssága jelentős részét.

Képünk illusztráció
Fotó: Wikipedia/Vauxford

Egy héttel a kormányhatározat kihirdetése után, december 28-án a kézilabdaklub elnöke szerződést írt alá egy autókölcsönző céggel. Ennek nyomán ő és az edző egy-egy Jaguar márkájú autót használ, a két felső kategóriás autó bérleti díja havonta 286 ezer forint.

Kis Róbert állítása szerint ő az általa használt Jaguar bérleti díját befizeti az egyesület pénztárába, de az edzőtől a portál nem kapott erre választ.

Az autók egyenként 9 millió forintba kerülnek a cikk szerint, listaáron azonban mintegy 13 millió forinttól indulnak a típus változatainak árai.

 

A mostani elnök állítása szerint az előző vezetés négy autót bérelt, havi 889 ezer forintért. Ebből két autót visszamondott az új elnök, egy mikrobusz maradt, valamint egy autó az edzőnek, ezért a kettőért havonta 482 ezer forintot fizetett bérleti díjként a klub.

Az év végi kormányzati segítség után a klub idén januárban vett egy mikrobuszt, ezért az addig használt mikrobusz bérlete szükségtelenné vált. Maradt tehát egy autó az edzőnek, ám nem sokáig. Az elnök úgy fogalmazott:

„mivel szerettem volna megszakítani minden kapcsolatot az előző vezetőséggel, illetve annak üzleti köreivel, a másik autó bérletét is visszamondtam.”

A 24.hu nem kapott arra választ, hogy pontosan mennyit keres az elnök és az edző.

A klub társaságiadó-támogatási kérelméből azonban kiolvasható, hogy a tavalyi idény alatt Kist havi bruttó 700 ezer forint bér és egyéb juttatások illették meg, a mostani edző elődjét pedig havi 1 millió forint.

A klub mindenesetre ki van bélelve közpénzzel. Tavaly 150 millió forintot kaptak tao-támogatásból, a fideszes vezetésű önkormányzattól pedig 15 millió forintot. Emellett van 45 millió forint egyéb (nem részletezett) támogatás, és csupán 4 millió forint saját bevétel tudnak felmutatni a jegybevételből és a tagdíjakból.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.