Kásler szokásos PR-interjújából kiderült: szerdán dönt a kormány, lehetnek-e újra koncertek

2020. július 27., 11:31

Szerző:

Ismét jelentkezett szokásos imázsjavító videójával az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós feltehetően továbbra is fél a valódi újságírói kérdésektől, ezért rukkol elő kommunikációs stábja ezekkel az „interjúkkal.” Jöjjenek a főbb megállapítások:

  • Az elhunyt embereket nem tudja feltámasztani a kormány, az súlyos egzisztenciális helyzetbe került embereken tud segíteni a kormány.
  • Nem szeretnék, ha olyan helyzet alakulna ki a koronavírus-járvány következtében, mint New Yorkban vagy Olaszországban. „Ha hagyjuk, hogy a járvány elszaladjon, akkor a meghozandó intézkedések sokkal keményebbek lennének, mint jelen pillanatban, a járvány kezelésére alkalmasabb, szolidabb enyhébb korlátozások.”
  • Nagyon sok minden múlik az embereken és az ő fegyelmezettségükön.
  • A kormány döntését mindig a tényekhez igazította, mindig előtte járt 2-3 héttel az eseményeknek

 

Az atv.hu arról írt, szerdán dönt a kormány az előzetes hírek szerint, hogy feloldják-e augusztus 15-e után a rendezvények 500 fős korlátozását, és lehet-e majd koncerteket, fesztiválokat tartani. 

Sajnos a kérdező "elfelejtette" megkérdezni, miért nem lehet koncerteket tartani, miközben meccset igen. Pedig Gulyás Gergely válasza után Kásler Miklós okfejtését is alighanem szívesen meghallgattuk volna. 

Kásler Miklós a hétfői napon engedélyezte a 65 év feletti egészségügyi dolgozóknak az orvos-beteg találkozókat.

Az erről szóló közlemény emlékeztet, a háziorvosok és az egészségügyi dolgozók egészségének megőrzése érdekében csökkenteni kellett az orvos-betegtalálkozók számát és így előtérbe került a távkonzultáció. Az egészségügyi szolgáltatóknak azt is fel kellett mérniük, hogy hány olyan krónikus betegséggel élő, 65 évnél fiatalabb dolgozójuk van, akikre a koronavírus szintén fokozottan veszélyes lehet.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.