Nem volt karanténcédula az ajtaján, feljelentették Kozma Dominikot

2020. április 7., 16:16

Szerző:

Kozma Dominik is elkapta a koronavírust.  A világbajnoki bronzérmes sportolót telefonon tájékoztatták az eredményről, illetve arról, hogy ez szigorú otthonmaradást von maga után - írja az NSO nyomán a Blikk.

Az úszónak azt is megígérték, hogy kap majd egy karantént jelző piros cédulát, amit az úszó elmondása szerint először e-mailen akartak továbbítani, ám miután jelezte, hogy

nincs otthon nyomtatója, azt mondták, kiküldik neki.

Kedden délelőtt egy rendőr kopogtatott az úszó lakásának ajtaján, hogy leellenőrizze, otthon tartózkodik-e feleségével. Kozma persze otthon volt, de a rendőr ezek után hiányolni kezdte a piros cédulát, amit az ajtóra kellett volna ragasztania. A sportoló elmondta, miért nincs kinn a papír, a rendőr pedig még azt is megtette, hogy leellenőrzi, nincs-e véletlenül a postaládájában,

de hiába kereste, nem volt ott.

A rendőr szabálysértési feljelentést tett az úszó ellen, úgy is, hogy Dominik elmondása szerint önhibáján kívül nem került ki a piros cédula.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.