Kizárt, hogy fehér karácsonyunk lesz

2019. december 13., 16:51

Szerző:

Nulla százalék körüli az esélye annak, hogy télies idő lesz karácsonykor - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken a Facebook-oldalán.

 

Videójában Üveges Zoltán meteorológus elmondta: a jövő héten szerte az országban erőteljes felmelegedés várható, jóval a sok évi átlag felett alakul a hőmérséklet, délen akár 15-16 Celsius-fok is lehet. Csapadék a jövő hét nagy részében nem vérható.

Advent utolsó vasárnapján várható némi lehűlés, de így is 10 fok körül alakulnak a maximumok, 5 fok körül a minimumok. Ezek kizárják a fehér karácsony esélyét - jegyezte meg a meteorológus.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.