Jól kiborította az emberbarát bajai lángosost egy embertelen anyuka

2018. július 9., 11:00

Szerző:

„Ma megkaptuk a magunkét. Egy »szeretetre« méltó hölgy kísérte gyermekét. Pont a teraszon szedtem be a poharakat mire a gyermek meghallotta a törpikék-mesét a teraszon. Kérlelte anyukát hogy itt üljenek le. Anyuka megtette a megjegyzést meglátván hogy pont egy hajléktalan bácsit invitáltam egy kiadós sajtos tejfölös lángosra plusz egy hurkára! A megjegyzés így szólt:

»Ez a hajléktalan étkezde , ide nem megyünk...«"

 – meséli Szabó Richárd, a bajai Sugóparti lángossütő a Facebookon. A kisvállalkozó arról híres a városban, sőt már országszerte is, hogy szívesen látja vendégül a környék rászorulóit a büféjében, emellett a téli zegernyében és a nyári hőségben is menedéket nyújt a betérőknek légkondicionált vendégterében, anélkül hogy elvárná, hogy fogyasszanak. Kitett a köznek egy ingyenesen használható vérnyomásmérő készüléket is, továbbá ingyen szódavizet kínál, sőt még a szomjas kutyákra is van gondja – írta róla korábban a Zoom.

Szabó Richárd és az egyéves unokája
Fotó: Facebook/Sugó-parti Lángossütő

A filantrópot mélységesen megdöbbentette az anyuka viselkedése, ezzel együtt reméli, hogy a nő egyszer a vendége lesz, és akkor elmondhatja neki, milyen érzés is a hajléktalan lét, milyen érzés számkivetettként , megbélyegezve, társadalmi öngyilkosságra ítélve lenni önhibán kívül.

„Utóirat: Én nem haragszom Önre, de csak azért mert megtanultam gyűlölni a gyűlöletet" – zárta bejegyzését Szabó Richárd. 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.