Fekete-Győr András elnézést kért, amiért az antiszemita megnyilvánulásairól ismert jobbikos jelölését támogatták

2019. augusztus 27., 16:09

Szerző:

„Fontos, hogy elismerjük, ha hibáztunk. Ez is hozzátartozik a politikai kultúraváltáshoz. Elnézést kérünk tőletek, amiért csalódást okoztunk egy olyan ember támogatásával, aki szégyenteli módon viselkedett” – írta Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke.

Az ügy előzménye, hogy hétfőn az ellenzéki Jobbik-Momentum-LMP szövetség bejelentette, Debrecen egyik választókerületében a jobbikos Kulcsár Gergelyt indítja az őszi önkormányzati választásokon. Azt a Kulcsár Gergelyt, aki 2015-ben beleköpött a nyilasok által a Dunába lőtt zsidók emlékét őrző bronzcipőkbe, valamint egy kiszivárgott e-mailben kamukausztnak nevezte a Harmadik Birodalom által elkövetett népirtást. 

A Momentum részéről Soproni Tamás elnökségi tag azzal indokolta Kulcsár Gergely jelöltségét, hogy szerinte a Jobbik bemutatta, képes a változásra. A párt debreceni szervezetének elnöke, Mándi László pedig azt válaszolta a 444 érdeklődésére, hogy Kulcsár korábbi levele teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben, de ők hisznek abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években.

Kulcsár Gergely ma reggel már be is jelentette, hogy visszalép.

– A hibából tanultunk, a Jobbikkal a jelöltjét visszaléptettük, az aggódó üzeneteiteket pedig nagyon köszönjük

– írta posztjában Fekete-Győr András.

 

A városban egy másik ellenzéki formáció, az MSZP, a Párbeszéd és a DK is közös jelölteket indít a választásokon.