Jakab Ferenc: Aki eddig nem vette fel a negyedik vakcinát, majd ősszel tegye

A virológus szerint lassabb lesz a járvány lefolyása.

2022. április 7., 19:58

Szerző:

„Nem azt mondom, hogy nem lesznek új fertőzöttek, de jóval kevesebb és jóval alacsonyabb arányban, és sokkal lassabb lesz a járvány lefolyása” – hangzott el InfoRádióban Jakab Ferenctől, aki szerint a koronavírus már beépült a vírusfertőzéseink palettájába. Nem tartja meglepőnek, hogy a leszállóágba került a koronavírus-járvány, hiszen a kórokozónak az őszi-téli időjárás kedvez, ekkor érkezhet a hatodik hullám.

Jakab Ferenc beszélt arról is, hogy nincs a negyedik oltás ellen, mert, mint mondta, az az időseknél és az egészségügyi dolgozók esetében különösen fontos lehet, de aki eddig nem vette fel, ne most tegye, mert a csökkenő tendencia miatt egy újabb oltásnak nagyobb létjogosultsága lehet ősszel.

(Kiemelt kép: Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológiai kutatócsoportjának vezetője. Fotó: Sóki Tamás / MTI)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.