Hét sebészből hat nem bírta tovább és felmondott a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórházban

2019. december 16., 07:07

Szerző:

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház hét sebész szakorvosa közül hat benyújtotta a felmondását, aránytalanul alacsonynak tartva az ügyeletekért adott díjakat – értesült az Index.

A kórház nem cáfolta a portál hírét, a válasz szerint a vezetés folyamatosan egyeztet a sebészeti osztály szakorvosaival, a távozók azonban nem fogadták el a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedéseket és a felajánlott ügyeleti díjemelést. Bár az egészségügyi intézmény ragaszkodik ahhoz, hogy a felmondássorozat nem gátolja a folyamatos és magas színvonalú betegellátást, ha a tárgyalások nem járnak sikerrel, az nehéz helyzetet teremthet a kórházban. Sebészeti osztályon csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton, és ha hatan távoznak közülük, az ügyeleteket sem lehet megszervezni, ilyen sok sebész szakorvost pedig .nem lehet máshonnan keríteni Budapesten.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.