Izrael nagykövetsége megdöbbent a Schmidt Mária által éppen csak elajándékozott Figyelő eheti, uszító címlapján

2018. november 30., 10:46

Szerző:

Izrael nagykövete felhívta a Mazsihisz elnökét, Heisler Andrást, hogy kifejezze személyes aggodalmát és megdöbbenését a Figyelő hetilap címlapjával kapcsolatban. A nagykövet elmondta, a címlap nem mulasztotta el, hogy burkolt és szégyenletes célzást tegyen.

A nagykövet meggyőződése, hogy mindenki távol tartja magát ettől – áll Izrael állam nagykövetségének Facebook-bejegyzésében. Yossi Amrani tehát határozottan kiállt a Heisler Andrást ért támadással szemben.

Elsőként a 444 vette észre a közleményt, mely a Schmidt Mária által tulajdonában lévő, ezen a héten a fideszes médiaalapítványnak felajánlott– Figyelő hetilap e hét csütörtöki címlapja miatt tiltakozik.

A címlap egyértelműen és személyében támadja Heisler Andrást, a MAZSIHISZ vezetőjét. Megszületésének hátterében alighanem az állhat, hogy egyelőre több év várakozás után sem nyílik meg a Sorsok Háza múzeum, elsősorban a Mazsihisz és Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatójának, a Figyelő e hétig, a hetilap elajándékozásáig tulajdonosának vitája miatt.

Reagált a címlapra a Mazsihisz is. Közleményükben azt írják:

A Figyelő címlapján megjelent Szövetségünk elnökét ábrázoló fotó-montázs közösségünkkel szembeni évszázados sztereotípiák felélesztésére alkalmas.

A címlap állítása tételesen valótlan: a Rumbach zsinagóga-projekt ügyében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége minden elszámolási kötelezettségének határidőben eleget tett.

A rendszerváltás óta példa nélküli, hogy egy történelmi egyház vezetőjéről – minden ténybeli alapot nélkülözve – ily' uszító címlap jelenjen meg. A szándékos karaktergyilkosságot a MAZSIHISZ Vezetése elutasítja, Heisler Andrással szolidáris, mellette kiáll!