Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Mentőjáratot szervez a Magyarországon rekedt izraeliek és az Izraelben rekedt magyarok számára az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség

2020. március 22. 14:55 - szerző: 168 Óra

2020. március 26-án charter járat indítását szervezi az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség, miután több izraeli állampolgár kereste meg a közösséget, hogy segítsenek nekik hazajutni - közölte az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH).

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében tett intézkedések miatt leállt a légiközlekedés Magyarország és Izrael között, számos izraeli állampolgár hazajutása vált így lehetetlenné.

Az EMIH, Oirechman Smuel vezetésével, azonnal megkezdte a charter járat szervezését és szándékáról értesítette a magyarországi izraeli nagykövetséget csakúgy, mint az izraeli magyar nagykövetséget, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, akik azonnal támogatásukról biztosították a kezdeményezést.

Koronavírus - Izrael Az új koronavírus járványa miatt védőmaszkot visel egy járókelő Tel-Avivban 2020. március 16-án.
Fotó: Abir Szultan

A nagyszámú érdeklődés miatt a járat Izraelből is szállít vissza Magyarországra Izraelben rekedt magyar állampolgárokat, az ő hazatérésüket a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EMIH külön támogatja. 

A Budapestről március 26-án délután induló járatra jelentkezni ezen a linken, egy adatlap kitöltésével lehet, Izraelből Magyarországra hazatérni vágyók pedig a Tel-Avivi Magyar Nagykövetségen adhatják le jelentkezésüket. A járat pontos indulási és érkezési információjáról az EMIH folyamatosan tájékoztat majd.