Irtózatós fapusztításba kezdtek Tiborczék kempingjében

2018. március 12., 12:27

Szerző:

A fonyódi Napsugár Kemping tulajdonosai nagyon készülnek valamire. Annyi biztos, hogy a terveikben a fáknak nincs helye. Olyan szintű fairtást ugyanis ritkán látni, mint amilyen a napokban kezdődött a Balaton déli partján.

24.hu riportja szerint kemping sa helyieket, nem tájékoztatják arról, mi történik a területen. Tavaly felröppent a hír, hogy szálloda épül, mások lakóparkról beszélnek. Az, hogy teljesen letarolják a kempinget és a környező területet, mindenesetre azt sugallja, hogy a kempinget valami nagyobb szabású létesítmény válthatja fel.

A 100 hektáros terület tulajdonosa jelenleg a közvetetten Tiborcz Istvánhoz köthető FND Kemping Kft., amelynek vezetője Kiss Zsófia. A cég egyébként Mészáros Lőrincékhez is kapcsolódik, mivel az FND kempingvásárlását a felcsúti polgármesterrel összeépült kisbank, a B3 Takarék finanszírozta.

Fotó: 24.hu

A területet tavaly nyáron szerezte meg az FND Kemping, meglehetősen jó áron, hiszen a pályázaton 500 millió forintos becsült érték szerepelt,

Kissék viszont már 300 millió forintért meg tudták szerezni a körülbelül 100 ezer négyzetméteres területet.

A Napsugár Kemping benne volt abban a csomagban, amelyet Mészáros Lőrincék megszereztek a Balatontourist megvásárlásával. De a Balatontourist oldaláról kiderül, a cég már csak 10 kemping üzemeltetését végzi. Az egyik, amelyik kikerült a Balatontourist gondozásából, éppen a Napsugár.

A fonyódi alpolgáermester, Farkas Gábor úgy tudja, hogy a kemping megőrzi eddigi funkcióját, a fakivágás pedig csak a kemping felújításának része. A város egy független képviselője szintén úgy tudja, hogy nem lesz lakópark a kemping helyén.

De egy kemping felújításához miért kell ennyire lepusztítani egy területet?

A helyiek szerint az szintén aggodalomra ad okot, hogy a kempinghez tartozó, vízpart melletti épületet is elkezdték lebontani.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.