Iratmegsemmisítéstől tart Ferencvárosban Baranyi Krisztina, a vesztes fideszes polgármesteri irodához ment

2019. október 14., 13:45

Szerző:

„Több jelzést kaptunk arról, hogy itt nagytakarítás kezdődik, és nem olyan, amilyet én ígértem”

– mondta a sajtó jelenlétében Baranyi Krisztina, Ferencváros megválasztott ellenzéki polgármestere, aki a hírek miatt megválasztása után néhány órával Bácskai János fideszes polgármester irodájához sietett, írja a 444.

Értesülései szerint problémás, sok esetben nem is iktatott iratok megsemmisítésébe kezdhetnek, amiket a választáson vesztes polgármester irodájában őriznek. Baranyi azt ígérte, hogy a nyomok eltüntetését igyekeznek megakadályozni, egyetlen szerződést vagy dokumentumot sem vihetnek ki az épületből.

Baranyi Krisztina több mint 57 százalékos eredménnyel nyert Ferencvárosban vasárnap. Az ellenzék a helyi 12 képviselői helyből 11-et szerzett meg, ami azért is különleges, mert stabilan fideszes körzetekben is nyerni tudtak.

A megválasztott polgármester nevéhez köthető a kerületi parkolási maffia leleplezése, valamint a helyi MSZP és a Fidesz gazdasági összefonódásainak feltárása. Programja szerint kiemelten tervez foglalkozni a kerületi korrupció felszámolásával.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.