Egy dunakeszi idősotthonban is felbukkant a koronavírus

2020. április 14., 15:28

Szerző:

Azonosították a koronavírust egy dunakeszi bentlakásos intézmény egyik lakójánál – írja a 444.

A magán fenntartású otthonban krónikus pszichiátriai betegségben, Alzheimer-kórban vagy sclerosis multiplexben szenvedő betegek élnek.

A portál Gyöngyösi Sándortól, az otthon vezetőjétől úgy tudja, hogy az illető tünetmentes, elkülönítették az intézményben. A pozitivitást egy gyorsteszt mutatta ki, jelenleg a PCR-teszt eredményére várnak, ez ma vagy holnap várható. Elmondása szerint addig nem tesztelik a többi lakót, de jelenleg mindenki tünetmentes.

Dióssi Csaba polgármester azt mondta, információi szerint a lakó nemrég kórházi ellátást kapott, onnan tért vissza az otthonba. De

egyelőre nem tudni, hogy a fertőzés így, vagy más úton jutott be az intézménybe. 

Mára már az ország több idősotthonában is találtak koronavírussal fertőzött betegeket: a nagymágocsi Kastélyotthonban Érden, az irgalmasrendek Szent József Otthonában, a budapesti a Pesti úti és Rózsa utcai idősotthonban, a borsodnádasdi otthonban, valamint az Olajág Otthonok egyik zuglói intézményében.

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.