Időseket és alacsony végzettségűeket küldtek el állásukból legelőször

2020. április 21., 08:43

Szerző:

Februárhoz képest márciusban 17 ezerrel nőtt a regisztrált munkanélküliek száma – közölte a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat.

Bár alacsony számnak tűnik, még csak azok szerepelnek benne, akik márciusban elvesztették az állásukat, és regisztráltak is munkanélkülinek, az elmúlt három hét adatait nem tartalmazza.

Portfolio szerint

márciusban 280 ezer munkanélküli volt

és nagyjából 9 ezren az alacsony végzettségűek közül vesztették el az állásukat. A felsőfokú végzettségűek közül szinte senki nem vált munkanélkülivé márciusban.

A munkanélküliek száma minden korcsoportban emelkedett,

de leginkább az 55 év felettiek között,

5 ezer fővel.

 

(A hvg.hu nyomán)

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.