OMSZ: idén még nem volt ilyen meleg, mint ma

2020. augusztus 30., 19:26

Szerző:

Közeleg az ősz és a lehűlés, de előtte még tett egy utolsó próbát a nyár.

A szezonrekordot sikerült megdönteni; az augusztus 8-án Budakalászon mért 36, 7 fokot több állomásunk is megelőzte ma, a legmelegebbet Mezőkovácsházán mértük, ahol 37,4 fokig melegedett fel a levegő - írta ki közösségi oldalára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Országos átlagban 33, 8 fok lett a mai maximum-hőmérséklet. A mai napra vonatkozó abszolút rekord egyébként 38,2 fok, ezt még 1992-ben Debrecenben mértük. Ez a rekord tehát nem dőlt meg ma.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.