Péntek éjjel összegyűlnek a fellegek, szombaton jön a viharos szél

2019. december 27., 20:39

Szerző:

Az MTI idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentését, amely szerint péntek éjjel az ország nagyobb részén gyengén vagy közepesen, a Tiszántúlon jobbára erősen felhős lesz az ég. Helyenként, legnagyobb számban az ország keleti felében alakulhat ki zápor, havas eső, hózápor.

Szombaton másutt is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a Duna vonala mentén valószínű. Helyenként előfordulhat hózápor. Az északnyugati szél éjjel egyre nagyobb területen megerősödik, szombaton napközben a Dunántúlon és a Bodrogközben időnként viharossá is fokozódik. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére is kiadott figyelmeztetést.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között alakul.

Vasárnap a reggeli órákban főleg az Alföldön még több lehet a felhő, és arrafelé elvétve gyenge hózápor is előfordulhat, később ott is csökken a felhőzet, és nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható csapadék nélkül.

 

 

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.