Húsvét: fokozott ellenőrzés

Megnövekedett forgalomra számít a rendőrség az utakon és a határátkelőkön a húsvéti hosszú hétvége miatt.

2012. április 7., 17:00

Mivel ilyenkor általában több az ittas és az agresszív járművezető, az Országos Rendőr-főkapitányság fokozottan ellenőrzi az autósokat, motorosokat és kerékpárosokat, mondta Bényi Mónika, az ORFK szóvivője - írja a

hirado.hu .

Az autópályákon, a főútvonalakon, a határátkelőhelyekre vezető utakon, valamint a bevásárlóközpontok és az üdülőhelyek közelében lévő útvonalakon a rendőrök kiemelt figyelmet fognak fordítani a zavartalan közlekedés biztosítására és a balesetek megelőzésére.

A rendőrség azt kéri a közlekedőktől, hogy a nagyobb forgalomból adódó esetleges forgalomlassulások, torlódások esetén legyenek türelmesek. Érdemes már az utazás tervezésekor hosszabb menetidővel számolni, javasolta Bényi Mónika.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.