Hogy került Orbán a taccsvonalra?

Orbán Viktort, mint sportszerető közéleti személyiséget szólaltatta meg a TV2 a Loki és a Levszki Szófia meccs után – legalábbis a csatorna lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint. A vereséggel végződött meccsek után érdekes módon már nem jelent meg a kamera előtt. Vajon ma ott lesz?

2009. október 20., 08:01

Talán sokak számára emlékezetes maradt a kép: miután a TV 2 közvetítette a Loki és a Levszki Szófia meccset, a csatorna riportere mellett ott termett Orbán Viktor, aki a győzelmet meglovagolva tömjénezte magát, és egyebek közt azt közölte: majd ha ők kerülnek hatalomra, Debrecen méltó stadiont kap és a magyar futball elindul a világhír felé.

A Loki sorsa a BL főtábláján már másképp alakult. Miután a Loki idehaza – a Puskás-stadionban – négy góllal veszített a Lyon ellen, senkinek sem jutott eszébe odahívni Orbánt – noha nyilvánvalóan ott volt a nézőtéren.

Az eset kapcsán a 168 Óra Online a Tv2 kommunikációs osztályára juttatta el a kérdéseit. A következőket kérdeztük:

1. Annak idején kinek jutott eszébe Orbánt a kamera elé hívni? A csatornának vagy Orbán
stábjának?


2. Volt-e előzetes egyeztetés vagy ott, a meccs után történt a deal?


3. Mi volt a megfontolás?

4. Miért nem szólaltatott meg a TV2 kormánypárti politikust akkor?

5. A következő meccsen miért nem követte a csatorna a hagyományt?

6. Tervezi-e a TV2, hogy egy esetleges Loki győzelem után Bajnai Gordont vagy bárkit a
szocialista pártból is megszólaltat?

7. A sportrendezvények utáni politikusi megszólaltatás gyakorlat lesz-e ezentúl a TV2-nél vagy csak Orbánnak tartották fenn a jogot?

A csatorna szűkszavúan válaszolt.
„A DVSC Teva – Levszki Sofia augusztus 25-ei mérkőzésén Orbán Viktort, mint fociért rajongó sportembert, ismert közéleti személyiséget kívántuk megszólaltatni, melynek semmilyen előzetes megfontolása nem volt. Hagyományról nem beszélhetünk, hiszen azóta sem szólaltattunk meg politikust a közvetítéseinkben, és sem akkor, sem pedig a jövőben nem kívánjuk a focit és politikát összekeverni.”

Önöknek mi a válaszuk?