Hiába van felvétel róla, ifjabb Lomnici simán letagadta, hogy a riporter adta volna a szájába a szavait

A CÖF-ös propagandista szerint ő írta a szöveget, erre emlékeztették az interjú alatt. Kár, hogy nem ez hallatszik.

2019. január 14., 11:58

Szerző:

Gyenge lódítással próbálta tisztázni magát a kormánypárti CÖF alktományjogásza és propagandistája, ifjabb Lomnici Zoltán az MTVA vágatlan videófelvétele alapján igencsak megalapozott vád alól, hogy a riporter (illetve annak főnökei, vagyis a közmédia vezetése) lényegében elmondta neki, hogy mit kell válaszolnia az interjú során. Az alkotmányjogász a 444.hu-nak még azt mondta, hogy közszereplései során mindig saját maga fogalmazza meg a válaszait.

Demokratának nyilatkozva azonban a CÖF frontembere már egészen érdekes, már-már hihető magyarázatot adott a videófelvételre.

Fotó: Youtube

Megküldtem az egyik ilyen beszélgetés anyagát a szerkesztő részére, és jeleztem, hogy ez egy fontos szempont lehet. Miután viszonylag mostoha körülmények között készült az interjú, emlékeztettek korábbi saját gondolataimra – mondta ifjabb Lomnici.

A magyarázattal csak az a baj, hogy a felvételen a riporter nem azt mondja, hogy ifjabb Lomnici kérte, hogy emlékeztessék, mit kell mondania. Hanem jól hallhatóan azt, hogy ezt „kérték”, gyaníthatóan a felettesei.