Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Vágatlan videófelvétel: szó szerint a kamera előtt adta a kormánypárti „szakértő" szájába a propagandát a közmédia riportere

2019. január 14. 08:55 - szerző: 168 Óra

Egy vágatlan felvétel jutott a 444.hu birtokába a közszolgálati televízióból, amely az M1 hírcsatornán később megvágva leadott, rövid interjút tartalmaz ifjabb Lomnici Zoltánnal, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjével, a kormánypárti Civil Összefogás Fórum (CÖF) közismert arcával, aki jobbára bármikor felmondja a kormányzati propaganda aktuális üzeneteit. Most se történt más, ifjabb Lomnici Varju László DK-s képviselő esetéről beszélt, amit egy szintén kicsempészett vágatlan felvételből lehetett megismerni, vagyis hogy a honatyát erőszakkal teperték a földre az MTVA székházának biztonsági őrei.

Ifj. Lomnici a felvételen először felmondja a szokásos mantrát, amely szerint az ellenzéki képviselő jogszerűtlenül járt el, mert zavarta a közmédia üzemszerű működését. Egyszercsak meghalljuk a riporter hangját, és az alábbi rövid beszélgetés zajlik le:

- Egy szót, ami fontos, és kértek, hogy mondjuk el, hogy az őrök védték, tehát, hogy védték, jó?

- Jó.

- Jó. Erre akkor egy mondat erejéig térjünk ki.

Ezután a CÖF-ös jogász biccent, majd újra elmondja ugyanazt a szöveget, de a végére hozzáteszi, hogy az őrök csak megvédték a stúdiót. Vagyis a riporter lényegében megmondta a riportalanynak, hogy mit nyilatkozzzon. A 444.hu megkérdezte ifjabb Lomnici Zoltánt az esetről, aki csak annyit közölt: „Közszerepléseim során, minden esetben a saját belső meggyőződésem alapján fogalmaztam meg válaszaimat”.

A portál a hírhamisító Papp Dániel által vezetett MTVA-t is megkérdezte arról, hogy napi gyakorlat-e náluk, hogy a riporterek mondják meg az interjúalanyoknak, mit válaszoljanak. A közmédiától azonban egyelőre nem érkezett válasz.