Hazugságok, álhírek terjednek az interneten – kongatta meg a vészharangot az Origo

2020. január 29. 15:15 - szerző: MTI

Hazugságok, álhírek terjednek a neten a koronavírussal kapcsolatban - írta az Origo hírportál szerdán a Kormányzati Tájékoztatási Központra (KTK) hivatkozva.

A KTK a koronavírussal kapcsolatban közölte: a kormány szerdai ülésén meghallgatja Müller Cecília országos tisztifőorvost, aki délután tájékoztatja a nyilvánosságot az aktuális helyzetről.

Az Origo a KTK-t idézve kiemelte: az utóbbi hetekben „rendkívül aggasztó, sok esetben kimondottan pánikkeltő" hírek láttak napvilágot a Kínában nemrégiben azonosított, súlyos tüdőgyulladással járó koronavírus terjedéséről.

A magyar kormány vizsgálja, hogyan lehet fellépni a koronavírusról szóló álhírekkel szemben, amelyek a közösségi médiában és a különböző álhíroldalakon terjednek - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Hangsúlyozták: Magyarországon továbbra sincs tudomásuk koronavírusos betegről. A Nemzeti Népegészségügyi Központ folyamatosan figyelemmel kíséri a koronavírus-járványt, rendszeresen tájékoztatja a közvéleményt, követi a nemzetközi jelentéseket és ajánlásokat, és szükség esetén megteszi a további intézkedéseket.