Halál a MOM Sportközpontban: Testvérek okozták a tüzet, miközben anyjuk a boltban volt

2019. június 25. 12:14 - szerző: 168 Óra

Mint arról hétfőn este mi is beszámoltunk, egy nyolcéves kislány vesztette életét Budapesten a MOM Sportközpontban, miután kigyulladt egy használaton kívüli faépítmény. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közölte: 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, amely szerint egy használaton kívüli faházban tűz keletkezett.

A tűzoltók egy nyolcéves gyereket eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, újraélesztését azonnal megkezdték a mentőszolgálat munkatársai. A szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette.

Egy gyerek meghalt a sportközpont tetején keletkezett tűzben Egy gyerek meghalt a sportközpont tetején keletkezett tűzben
Fotó: Mihádák Zoltán

A BRFK kedd délelőtti közleménye szerint a tragédiát felelőtlenség okozta. A haláleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók megállapították, hogy a tűzeset előtt három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek felmentek a sportközpont lezárt tetejére, majd bemásztak a tetőn lévő, használaton kívüli faház ablakán, és ott tüzet okoztak.

Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel.