Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Hadházy: Negyvenötmillió kötött ki egy Mengyi Rolandhoz köthető cégnél

2017. március 9. 15:43

Az LMP társelnöke szerint haszontalanul folyt el – egészségügyhöz egyáltalán nem köthető cégek zsebébe – a kistérségi egészségfejlesztésre szánt uniós források jó része, vagyis „a pénzeket ellopták”.

Hadházy Ákos csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a 41 kistérség számára biztosított, összesen mintegy hatmilliárd forintos projekttel kapcsolatban 250 millió forint elköltésének hasznosságát kérdőjelezte meg. Negyvenötmillió forint kötött ki a Mengyi Roland fideszes politikushoz köthető Public Sector Kft.-nál – mondta.

Fotó: LMP-sajtó

A kistérségek közül kiemelte Cecét és Lajoskomáromot, ahol ugyanazokat a cégeket hívták közbeszerzésre, amelyek pontosan ugyanazt az ajánlatot tették. Ezt annak bizonyítékaként értékelte, hogy „kamu közbeszerzésekről volt szó”. Mindként helyen az Alpok-Line Kft.-t bízták meg lelki egészségvédelmi feladatokkal, több mint 23 millió forintért – tette hozzá.

A társelnök a tájékoztatón a Fidesz által a választási eljárásról kezdeményezett ötpárti egyeztetést értékelve azt mondta: az LMP nem legitimálja a kezdeményezett változtatások elfogadásával azt a választási rendszert, amelyet a kormánypártok az ellenzék véleményének mellőzésével alkottak meg.

A Fidesz javaslatait értékelve közölte, hiába próbálnák a választáson félszázalékos támogatást sem szerző pártokon behajtani az állami támogatást – írja az MTI.

Kifogásolta azt is, hogy a kormányoldal könnyítene a határon túli magyarok levélszavazásának szabályain. Ezt azért szorgalmazzák, mert bár a levélben szavazók körében 93 százalékos volt legutóbb a Fidesz támogatottsága, az érvénytelen szavazatok aránya ott volt a legmagasabb – mondta.

Az LMP társelnöke úgy ítélte meg, hogy ezeknek a javaslatoknak nem lesz meg a kétharmados parlamenti támogatásuk.