Újra bűnügyi felügyelet alá helyezték a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn kapitányát

2020. január 20. 16:04 - szerző: 168 Óra

Megint bűnügyi felügyelet alá helyezték a Hableányt elsüllyesztő Viking Sigyn kapitányát - értesült az Index Tóth M. Gábortól, az ukrán Jurij C. ügyvédjétől. A kapitány december óta előzetes letartóztatásban volt, most ismét bűnügyi felügyelet alá kerül, vagyis egy lakásban kell maradnia és nyomkövetőt viselnie.

A kapitányt tavaly egy rendbeli halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetéssel és 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsítoták meg. Júniusban letartóztatták, de a bíróság lehetővé tette, hogy 15 milliós óvadék ellenében bűnügyi felügyelet alá kerüljön és nyomkövetőt viseljen, azonban az óvadék engedélyezéséről a Kúria kimondta, hogy törvénysértő volt.

Júliusban ismét elrendelték a letartóztatást, novemberben pedig jogerősen elrendelték a bűnügyi felügyeletet. A gyanúsított a kijelölt lakást engedély nélkül nem hagyhatta el.

November 28-án halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és más bűncselekmények miatt emeltek vádat az ukrán hajóskapitánnyal szemben.

December közepén újabb fordulat történtaz ügyben, mert a kapitányt ismét letartóztatták A Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészség indítványára döntött így. Ez változott meg most azzal, hogy ismét a férfi bűnügyi őrizetét rendelték el - írja az Index.