Ha az utolsó percre hagyta az adóbevallását, olvassa el, mit üzen a NAV!

2019. május 16., 11:14

Szerző:

Már csak négy nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-ig - figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az utolsó napon minden budapesti és megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálat este 8 óráig lesz nyitva.

Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak

május 20-a után automatikusan bevallássá válik a tervezete.

Akiknek nincs ügyfélkapujuk, azok postán kapták meg a bevallási tervezetet a NAV-tól. Érdemes átnézni a papíralapú tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló szerepel. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak a bevallási tervezet személyre szabott kiegészített nyilatkozatát kell kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.

Azok, akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, hívják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon, ahol a hivatal munkatársai május 6-a és 17-e között munkanapokon 8 óra 30 perctől 18 óráig, május 18-án (szombaton) és május 19-én (vasárnap) 8 óra 30 perctől 13 óra 30 percig, május 20-án (hétfőn) 8 óra 30 perctől 20 óráig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.