Kamera is rögzíthette, hogyan késelte meg a tanárnőjét a győri diák

2019. december 11., 10:05

Szerző:

A tanúvallomások mellett egy kamerafelvétel is a rendőrök rendelkezésére áll a győri középiskolában történt késeléssel kapcsolatban, ami megkönnyítheti a nyomozók munkáját. Egy beltéri kamera a folyosón üzemelt, de a nyitott ajtón keresztül a teremben történteket is rögzíthette, így tökéletesen rekonstruálható a cselekmény – tudta meg a Bors.

Egy 17 éves győri diák múlt szerdán egy rossz jegy miatt megkéselte tanárát. A fiú letartóztatását múlt szombaton rendelte el a nyomozási bíró 30 napra, a diákot jelenleg egyszemélyes cellában őrzik. A szabályok szerint ugyanis nem zárhatják őt össze felnőttekkel, fiatalkorúak börtönébe pedig egyelőre nem kerülhet.

– Védencem jelenleg nincs abban az állapotban, hogy üzenjen, az erős poszttraumás stressz miatt még jobban bezárkózott és magába fordult. Sőt, annyira beszűkült a tudata, hogy a cselekményre sem tud visszaemlékezni

– nyilatkozta a Borsnak a fiú ügyvédje.

A rendőrség emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, ennek büntetési tétele fiatalkorúak esetében 5–15 év között van.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.