Rossz jegy miatt késelhette meg tanárnőjét a győri középiskola jó tanuló diákja

2019. december 5., 17:01

Szerző:

Az atv.hu-nak egy, a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumban tanuló diák részletesen elmesélte, hogyan élték meg más osztályok a szerdán történt késelést. Éppen dolgozatot írtak, amikor az alattuk lévő teremből hatalmas sikoltást és nagy hangzavart hallottak. Ezután a folyosón szaladó emberekre lettek figyelmesek, de pontosan nem tudták, mi történt. Közben a rádión keresztül mindenkit felszólítottak, hogy ne hagyja el a termet.

A diák szerint az elkövető egy nagyon jó tanuló tizedikes fiú, aki  most hármast kapott a dolgozatára, ezért támadt késsel a tanárára. Ezt az Indexnek is többen megerősítették, hozzáfűzve, hogy a késelő diák már az úra elején azt mondta, szúrni fog, ha rossz jegyet kap. A tanárnő a helyszínen elájult, a tettest a diáktársai fékezték meg.

A 24.hu is úgy tudja, hogy a késelés hátterében egy rossz osztályzat állhatott. Úgy tudják, az áldozat egy matematika-fizika szakos tanárnő, aki az intézmény korábbi igazgatójának a lánya. A késelés a tanítási óra végén történt, a 17 éves diák akkor támadt rá a pedagógusra, amikor az éppen távozóban volt. Hátulról többször megszúrta.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház orvosigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a megszúrt tanárnő állapota stabil, nincs életveszélyben, jelenleg megfigyelés alatt van. Több késszúrás érte, egyebek mellett a hátán, de sérült az alkarja is, amelyet később műteni kell.

Az ITM az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a szakképzési intézmények fenntartójaként megdöbbenéssel fogadta a késelés hírét. Palkovics László tárcavezető telefonon kért tájékoztatást az áldozatot ellátó kórház főigazgató-főorvosától a pedagógus állapotáról. A minisztérium minden szükséges segítséget és támogatást kész megadni a tanárnőnek és családjának, valamint az érintett szakképzési intézménynek. A diákokat pszichológus segíti a történtek feldolgozásában. A tárca bízik abban, hogy az alapos rendőrségi vizsgálat mielőbb fényt derít a súlyos eset körülményeire, okaira.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság délután közölte, hogy emberölési kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást egy 17 éves fiatalkorú fiúval szemben. Ha igaz, hogy előre bejelentette a támadást, akkor előre kitervelt emberüléssel is megvádolhatják.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.