Guy Verhofstadt liberális pártcsaládja hivatalosan felvette a Momentumot a tagjai közé

2018. november 9. 15:22 - szerző: 168 Óra

A Momentum Mozgalom felvételt nyert az európai liberálisok pártcsaládjába, a Guy Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetségébe, az ALDE-ba – jelentette be Fekete-Győr András elnök a párt Facebook-oldalán.

Pénteken az ALDE madridi kongresszusán döntöttek a Momentum hivatalos felvétele mellett.

– A jövő évi EP-választások mérföldkövet jelentenek mind a Momentum, mind az Európai Unió életében. A választás tétje, hogy az Orbán Viktor által képviselt széthúzó, nacionalista erők kicsi és gyenge Európája, vagy az európai progresszívek erős Európája valósul meg. Örömmel jelentjük, hogy ebben a küzdelemben nem vagyunk egyedül: ma délelőtt az ALDE madridi kongresszusán a Momentum felvételt nyelt a pártcsaládba, akikkel együtt dolgozhatunk egy összetartó és erős Európáért

– kommentálta a hírt a Momentum.

Fekete-Győr András elmondta, hogy a jövő évi európai parlamenti választásoknak óriási a tétje Európa jövőjét nézve. Véleménye szerint ők azokhoz az erőkhöz csatlakoztak most Madridban, akik egy nagy, erős Európát akarnak.

Guy Verhofstadt egyik legnagyobb kritikusa Orbán Viktornak. Pár napja Stop Orbán!-kampányt indított arra hivatkozva, hogy az ALDE végleg megelégelte az Orbán-kormány és a Fidesz közpénzből finanszírozott médiakampányait, amelyek az EU értékeit támadják. A frakcióvezető nemrég lapunknak adott interjújában azt mondta, hogy szerinte Orbán ma már nem keresztény és nem is demokrata. Úgy gondolja, hogy az Európai Néppártnak el kellene határolódnia Orbántól és új, populista barátaitól, és elküldeni őket oda, ahova tartoznak: a politika trágyadombjára.