Gulyás Gergely azzal dicsekszik a választóinak, milyen csodás hely a János kórház

2019. május 30., 12:35

Szerző:

Gulyás Gergely választókerülete minden polgárának küldött  egy Képviselői beszámoló című brosúrát. A fényképekkel gazdagon illusztrált, 16 oldalas füzetkéből megtudható, mit tett a kerület lakóiért  egyéves képviselősége alatt – fedezte fel a 444.

Az egész nagyrészt építkezések és felújítások felsorolásából áll, bár az egyik esetben sem világos, hogy Gulyás Gergelynek személyesen mi köze volt ezekhez. Mindenesetre a füzetkét nyitó Normafa-felújítás után rögtön a Szent János Kórház következik, amely a feltálalt fotók szerint legalább olyan pazar, modern és gusztusos, mint amilyennek a maga idejében a Klaus Brinkmann professzor által vezetett Fekete-erdei klinika tűnt a halványzöld olajfestékkel felületkezelt SZTK-rendelőkhöz képest a népi demokratikus publikum számára.

Előtte és utána. Micsoda különbség
Fotó: Facebook/MKKP

A Gulyás Gergellyel párhuzamos, tehát vele sosem találkozó valóság ezzel szemben az, hogy a ha a zsurnaliszta rettegtetni akar, a legnagyobb hatást a Szent János Kórházzal kapcsolatos tartalmakkal éri el évek óta.

Ez az a hely, ahol napi 20 kilométer ingáznak a halottakkal, ahol olyan irtózatosan undorító volt az egyik terasz, hogy a civilek ingyen is rendbe tették volna, de nem engedték meg nekik, ahol tavaly az idegsebészeti osztályon már arra sem volt lehetőség, hogy a betegek külön női és férfi mosdót használjanak és a 2017 októberében, egy hétfő reggelen egy kis hősugárzóval fűtötték krónikus belgyógyászati osztály egyik hatágyas kórtermét.

2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.