Gulyás Gergely azzal dicsekszik a választóinak, milyen csodás hely a János kórház

2019. május 30. 12:35 - szerző: 168 Óra

Gulyás Gergely választókerülete minden polgárának küldött  egy Képviselői beszámoló című brosúrát. A fényképekkel gazdagon illusztrált, 16 oldalas füzetkéből megtudható, mit tett a kerület lakóiért  egyéves képviselősége alatt – fedezte fel a 444.

Az egész nagyrészt építkezések és felújítások felsorolásából áll, bár az egyik esetben sem világos, hogy Gulyás Gergelynek személyesen mi köze volt ezekhez. Mindenesetre a füzetkét nyitó Normafa-felújítás után rögtön a Szent János Kórház következik, amely a feltálalt fotók szerint legalább olyan pazar, modern és gusztusos, mint amilyennek a maga idejében a Klaus Brinkmann professzor által vezetett Fekete-erdei klinika tűnt a halványzöld olajfestékkel felületkezelt SZTK-rendelőkhöz képest a népi demokratikus publikum számára.

Előtte és utána. Micsoda különbség
Fotó: Facebook/MKKP

A Gulyás Gergellyel párhuzamos, tehát vele sosem találkozó valóság ezzel szemben az, hogy a ha a zsurnaliszta rettegtetni akar, a legnagyobb hatást a Szent János Kórházzal kapcsolatos tartalmakkal éri el évek óta.

Ez az a hely, ahol napi 20 kilométer ingáznak a halottakkal, ahol olyan irtózatosan undorító volt az egyik terasz, hogy a civilek ingyen is rendbe tették volna, de nem engedték meg nekik, ahol tavaly az idegsebészeti osztályon már arra sem volt lehetőség, hogy a betegek külön női és férfi mosdót használjanak és a 2017 októberében, egy hétfő reggelen egy kis hősugárzóval fűtötték krónikus belgyógyászati osztály egyik hatágyas kórtermét.