Gulyás Gergely a pedofíliáról és az örökbefogadásról: Amit én elmondtam, nem áll éles ellentétben azzal, amit Kövér László mondott

2019. május 16. 13:11 - szerző: Ágoston Zoltán

Gulyás Gergelyt a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatóján az RTL Klub Híradója megkérdezte Kövér László hírhedt kijelentéséről, amely szerint erkölcsi értelemben semmi különbség nincs egy pedofil magatartása és aközött, hogy egy azonos nemű pár gyereket akar örökbe fogadni.

Kormányinfó
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Miniszterelnökséget vezető miniszter először elhárította a kérdést, mégpedig azzal, hogy magyar jog teljesen világos, azonos nemű párok nem fogadhatnak örökbe gyereket, a magyar alkotmány pedig azon az alapelven nyugszik, hogy csak férfi és nő között jöhet létre házasság, Az RTL Klub Híradójának a riportere ezután emlékeztette a politikust, hogy a kérdés arról szólt, szerinte is egyenértékű-e a pedofíliával az, hogy azonos nemű párok  gyereket fogadhatnak örökbe. Gulyás Gergely erre úgy válaszolt, Kövér László azt mondta egyetlenegy vonatkozásban tudja összehasonlítani a kettőt, ez pedig az, hogy egyek esetben sem a gyermek szempontjai jutnak érvényre, hanem az örökbefogadóéi, akinek nem lehet saját gyereke. – Szerintem ez tényszerűen igaz – fűzte hozzá. A riporter ezután kétszer is meg kellett kérdeznie, hogy egyetért-e Kövér Lászlóval abban, hogy a gyerek élvezeti cikk örökbefogadás esetén, amire válaszul Gulyás Gergely először újra a magyar jogi szabályozásról beszélt, másodszor pedig úgy nyilatkozott:

– Mi úgy gondoljuk, hogy minden gyereknek joga van egy apához és egy anyához, és nem tartjuk helyesnek, amikor egy gyermek két apával kell felnőnie. Valóban, én is úgy gondolom, hogy ez önzés azoknak a részéről, akiknek saját gyermekük nem lehet. (...) Amit én elmondtam, az nem áll éles ellentétben azzal, amit Kövér László mondott.