Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Borzalmas állapotban talált rá a családsegítő munkatársa egy mosonmagyaróvári nőre, akit a férjnek kellett volna gondoznia

2020. február 24. 10:26

Az ügyészség szerint gondozási kötelezettségét mulasztotta el a férj, akinek a feleségét a hatóság szakembere magatehetetlenül, alultáplált állapotban, testén és haján élősködőkkel fertőzötten találta meg mosonmagyaróvári otthonukban.

A feleség idegrendszeri megbetegedésben szenved. Kórházi kezelése után, 2019-től a gondozását az 55 éves férje vállalta, akinek gondozás jogcímén támogatást is folyósítottak.

Tavaly nyáron lakossági bejelentésre - több sikertelen próbálkozás után - jutott be otthonukba a családsegítők munkatársa.

A nőt a földön, magatehetetlenül, alultáplált állapotban, félig lemeztelenítve találta. Testét és haját - mely élősködőkkel volt fertőzött - rászáradt ürülék és vizelet borította ugyanúgy, mint a padlót és az ágyat.

A férj ittas állapotban volt. A nőt azóta kórházban ápolják.

Az ügyészség a bűncselekményt beismerő férjjel szemben gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat gyorsított, tárgyalás mellőzéses eljárás kezdeményezésével. A férj akár három év börtönt is kaphat.

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18