Borzalmas állapotban talált rá a családsegítő munkatársa egy mosonmagyaróvári nőre, akit a férjnek kellett volna gondoznia

2020. február 24., 10:26

Szerző:

Az ügyészség szerint gondozási kötelezettségét mulasztotta el a férj, akinek a feleségét a hatóság szakembere magatehetetlenül, alultáplált állapotban, testén és haján élősködőkkel fertőzötten találta meg mosonmagyaróvári otthonukban.

A feleség idegrendszeri megbetegedésben szenved. Kórházi kezelése után, 2019-től a gondozását az 55 éves férje vállalta, akinek gondozás jogcímén támogatást is folyósítottak.

Tavaly nyáron lakossági bejelentésre - több sikertelen próbálkozás után - jutott be otthonukba a családsegítők munkatársa.

A nőt a földön, magatehetetlenül, alultáplált állapotban, félig lemeztelenítve találta. Testét és haját - mely élősködőkkel volt fertőzött - rászáradt ürülék és vizelet borította ugyanúgy, mint a padlót és az ágyat.

A férj ittas állapotban volt. A nőt azóta kórházban ápolják.

Az ügyészség a bűncselekményt beismerő férjjel szemben gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat gyorsított, tárgyalás mellőzéses eljárás kezdeményezésével. A férj akár három év börtönt is kaphat.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.